diumenge, 30 de gener del 2011

LA REVOLUCIÓ SENSE PASSAMUNTANYES, ARA A ISLANDIA


Els mitjans no ho conten. Què seria dels partits (des)governants que tenim, els responsables d'aquesta crisi (als qui Arcadi Oliveres posava fa poc nom i cognoms) i que han acceptat amb gust els diners de les nostres pensions per a cobrir els desperfectes del seu negoci, i de la nostra monarquia, entre d'altres.

La crisi s'ha afrontat de moltes maneres arreu del món. Tenim l'estat espanyol:

  • Salvament de les empreses automobilístiques amb diners públics.
  • Supersalvament de la banca privada també amb diners públics.
  • Reforma laboral, que beneficia als dos anteriors també.
  • Reforma de les pensions, amb la que pagaran els tres anteriors descontant-ho de les pensions dels jubilats a futur (els jubilats del futur no es queixen al present...)

I tenim el cas d'Islàndia, on com es narra a nosinmibici.com es va fer dimitir un govern complet, es nacionalitzaren els grans bancs, es decidí no pagar el deute que aquests han creat amb Gran Bretanya i Holanda per la seva ferotge política financera, i on s'acaba de crear UNA ASSEMBLEA POPULAR que reescriurà la seva CONSTITUCIÓ. I tot de forma pacífica, a colp de cassola, crits i bona punteria al llançament d'ous.

Analitzar aquest cas i imitar-lo en els aspectes claus, ajudaria al nostre país a enfortir la democràcia que el sustenta, aproximant-la a la gent d'a peu.

No ens indignem per que açò no estiga als mitjans de comunicació televisius i de premsa majoritària. És natural. Com va a deixar la banca i els potents empresaris que viuen de nosaltres a tot arreu d'Europa (Espanya també!) que els mitjans de la seva propietat conten exemples de com fer-los fora?!.

Espanya és encara covard i desorganitzada per eixir al carrer com ho han fet a El Cairo front a una dictadura. Però Islàndia és l'exemple de com la democràcia més antiga del món ja ha començat a dir prou a l'especulació, el neoliberalisme ferotge i la desvinculació de la ciutadania amb les decisions del govern durant anys.

Valencians, catalans, castellans, andalusos, vascos, gallecs, des d'Islàndia a Egipte, el setge s'estreny. Estem preparats? En breu haurem de dir la nostra, i no estem organitzant-nos!

Fotem-los fóra, ja! Fóra Fabres, Fóra Camps, i fóra als seus successors!

1 comentari:

  1. I no ens enterem de res... no sé si em causa més impotència que tingam uns polítics que mai dimitirien, que no es depure cap responsabilitat (quan és clar quins són els culpables d'aquesta crisi!), que no es prenga cap mesura productiva (i pensada per a la societat, no per a les butxaques dels que han provocat la situació en què ens trobem), o que tingan uns mitjans de comunicació que no ens han dit RES del cas d'Islandia...
    Ahir estiguí a una xerrada d'ATTAC... molt fort com l'estat de benestar (que tants neoliberals han criticat quan la situació econòmica era bona) done aquest suport econòmic als bancs (privats!!) 'en teoria' per a que es potèncie el creixement econòmic del pais (microcrèdits a emprendedors, impuls a l'investigació, prèstecs a l'estudi...) i els bancs es dediquen a comprar bonos de l'estat... I que ningú intervinga (qui si no els bancs té que sufragar les campanyes polítiques?)...
    Però la xerrada es feu a una ciutat de 80.000 habitants i acudirem al voltant de 20 :-( Crec que no és mesinfotisme, sinó desinformació...
    Com dius, tenim que aconseguir fer arribar el missatge, que un altre món és possible (i necessari!)

    ResponElimina